Gouden medaille

Air Products heeft een gouden MVO-medaille ontvangen voor haar prestaties op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het MVO-ratingbureau EcoVadis kende de onderscheiding toe.

Het is voor de producent van industriële gassen niet de eerste keer dat het deze erkenning ontvangt. De toekenning van de gouden medaille door EcoVadis is voor het derde jaar op rij. Het bureau beoordeelt de prestaties van bedrijven op basis van vier punten: milieu, arbeids- en mensenrecht, ethiek en duurzaam inkopen. Het monitoren en beoordelen van bedrijven gebeurt continu. Ook worden instrumenten aangereikt om het MVO-beleid te verbeteren.

Gouden MVO-medaille

Simon Moore, vice-president Investor Relations, Corporate Relations and Sustainability bij Air Products, zegt trots te zijn op de gouden onderscheiding. “Met het oog op de huidige problemen in de wereld is verantwoord ondernemen belangrijker dan ooit. We zijn ervan overtuigd dat elk bedrijf en elke medewerker een rol moet spelen bij het bouwen van een betere toekomst. Bij Air Products is duurzaamheid onderdeel van een hoger doel. Het feit dat we in de top twee van de door EcoVadis onderzochte bedrijven eindigen, is een bevestiging dat we dat hogere doel bereiken voor onze klanten, de gemeenschappen waar we wonen en werken, onze investeerders en onze medewerkers.”

Zie ook: Havenbedrijf en Air Liquide zetten in op waterstof