Google helpt medewerkers in transport en logistiek

Google

Google, CNV en een aantal bedrijven zijn een samenwerking gestart die medewerkers in de transport- en logistieke sector moet helpen zich op de toekomst voor te bereiden. De Universiteit van Tilburg doet onderzoek naar de resultaten van het programma.

Het officiële startsein voor het programma, dat ‘DR!VE’ heet, werd deze week bij DB Schenker in Tilburg gegeven. Paul Boers, chief HR officer bij Schenker, wijst erop hoe belangrijk het is je als organisatie te blijven ontwikkelen. “We hebben vertrouwen in de talenten van onze medewerkers en willen hen stimuleren om proactief bezig te zijn met hun toekomst binnen ons bedrijf. Vandaar dat wij het programma DR!VE aangrijpen om onze medewerkers een kans te bieden zich in nieuwe vaardigheden te scholen.”

Digitale geletterdheid

Medewerkers van de bedrijven die aan het programma deelnemen, kunnen zich het komende halfjaar met behulp van een specifieke leermethode laten bijscholen. Vaardigheden als kritisch en creatief denken, communicatie, ICT-kennis en samenwerking komen hierbij terug. Cursisten volgen e-learningmodules, maar komen ook regelmatig samen, waarbij zij worden onderwezen in ‘21ste eeuwse vaardigheden’, zoals digitale geletterdheid en digitale vaardigheden. Iedere deelnemer kan certificaten en diploma’s halen, variërend van zakelijk Engels, software en delegeren voor leidinggevenden.

Onderzoek

Of de aanpak werkt, gaat de Universiteit van Tilburg beoordelen. Die zal de effectiviteit van het programma onder de loep leggen. Ook kijkt zij wat nodig is om de methodiek op een grotere schaal toe te kunnen passen. In de testfase zullen 75 medewerkers met DR!VE aan de slag gaan.

Google

“Technologie creëert vele nieuwe kansen op elk gebied, van zorg tot mobiliteit”, verklaart Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland. “Daar kunnen we in Nederland alleen een succes van maken als mensen de kennis hebben om die technologie op een goede manier te gebruiken en in bestaande omgevingen toe te passen – en dat betekent dat alle werkenden in Nederland anders moeten gaan werken, want iedereen is nodig! Daarom werken wij graag mee aan deze pilot zodat mensen voorbereid zijn op de toenemende vraag naar meer digitale vaardigheden en toegerust zijn voor het werk in de toekomst.”

Op de foto: Willem Jelle Berg (CNV), Iris Wilke (DB Schenker) en Pim van der Feltz (Google) bij de lancering van DR!VE.

Zie ook: Havenbedrijf Rotterdam blij met containerbundeling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in