Straatnamencommissie

De tweede brug van het Theemswegtracé is tijdens het Pinksterweekend op zijn plaats gezet. Mammoet wist het gevaarte ruim binnen de afgesproken tijd te installeren.

De boogbrug moest over de Thomassentunnel, de A15 en N15 worden geplaatst. Op zaterdagavond 30 mei stond de brug op zijn plaats. De brug heeft een totaalgewicht van 4.100 ton, alleen al aan de staalconstructie, en is 269 meter lang, bijna 14 meter breed en 28 meter hoog. De brug is gebouwd door Hollandia uit Krimpen aan den IJssel. Bouwcombinatie SaVe bouwt de onderbouw van het Theemswegtracé, een vier kilometer lang traject bestaande uit een betonnen viaduct en twee stalen boogbruggen. In SaVe werken de volgende bedrijven samen: BESIX, Dura Vermeer, Mobilis, Hollandia en Iemants.

Tweede brug

De aanleg van het Theemswegtracé vergt een investering van 300 miljoen euro. Het traject moet een oplossing vormen voor de verkeersproblematiek van de Calandbrug bij Rozenburg. Coo Ronald Paul van het Havenbedrijf Rotterdam: “Het Theemswegtracé past in het beleid van het Havenbedrijf Rotterdam om de achterlandverbindingen te verduurzamen en het spoor-, weg- en scheepvaartverkeer efficiënter te maken. Door de groei van het spoorvervoer en de toename van het zeescheepvaartverkeer van en naar de Brittanniëhaven voorziet het havenbedrijf een capaciteitsknelpunt voor het treinverkeer. De aanleg van het Theemswegtracé lost dit knelpunt op.” (Foto: Danny Cornelissen)

Bekijk in de video hoe de brug is geplaatst: 

Zie ook: Missie geslaagd, spoorbrug geplaatst