Gemeente

De gemeente Rotterdam kondigt aan de investeringen in de energietransitie in te zetten tegen de economische gevolgen van de coronacrisis. Dit heeft het stadsbestuur vorige week besloten.

Arno Bonte, wethouder duurzaamheid, stelt dat met het energietransitieprogramma twee crises in één keer worden bestreden. “Onze aanpak van de klimaatcrisis combineren we met de aanpak van de coronacrisis”, legt hij uit. “Met de investeringen in het isoleren van woningen en het installeren van zonnepanelen realiseren we onze klimaatdoelen én zorgen we tegelijkertijd voor banen voor Rotterdammers die nu aan de kant staan en voor opdrachten voor bedrijven die door de crisis zijn getroffen.”

Uitvoeringsplan gemeente

In september vorig jaar is een start gemaakt met het Rotterdamse Uitvoeringsplan Energietransitie. Dit bestaat uit 36 projecten en programma’s, waaronder een fieldlab voor de elektrificatie van processen in de haven en het circulair verwerken van afval. Volgend jaar zullen er meer projecten aan het programma worden toegevoegd, kondigt Bonte aan. Nieuwe projecten worden getoetst aan de mate van CO2-reductie en de bijdrage aan de circulaire economie. 

Zie ook: Wethouder Bonte presenteert Rotterdams klimaatakkoord