Geen Brexit-oefendag in Moerdijk

Brexit-oefendag

Het Havenbedrijf Moerdijk last geen dag in om de administratieve procedures na de Brexit te stroomlijnen. Het Havenbedrijf Rotterdam houdt wel een Brexit-oefendag.

Dit meldt dagblad BN DeStem. Het Havenbedrijf Rotterdam houdt dit najaar een oefendag waarbij in de haven wordt gewerkt alsof de Brexit – die op 29 maart a.s. staat gepland – zich al heeft voltrokken. Door de Brexit zullen er meer administratieve handelingen nodig zijn, met mogelijk wachttijden en te weinig parkeerplaatsen tot gevolg.

Vertragingen

In de haven van Moerdijk is ongeveer twintig procent van alle goederen afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, of het gaat er naartoe. Woordvoerder Linda de Groot van het Havenbedrijf Moerdijk erkent dat de gevolgen van de Brexit – meer administratieve lasten en vertragingen – in de haven waarschijnlijk voelbaar zullen zijn. In de krant zegt ze: “Dit vereist mogelijk aanpassingen aan de terminals. Bijvoorbeeld voor beveiliging en administratieve afhandeling.”

Brexit-oefendag

Net als het Havenbedrijf Rotterdam heeft het Havenbedrijf Moerdijk zijn voorbereidingen getroffen, aldus De Groot. Ze zegt benieuwd te zijn naar de resultaten van de Brexit-oefendag in Rotterdam. “Het is spannend om te zien of we er in Nederland klaar voor zijn. Wij hebben zelf intensief contact met onze klanten en met de douane om ervoor te zorgen dat we zo goed mogelijk voorbereid zijn. Ook hebben wij onze ondernemers gekoppeld aan het landelijke Brexit-team van het ministerie van Economische Zaken.”

Zie ook: Door met elektronische neuzen in Moerdijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in