Gate terminal

Op 1 september jl. was het precies negen jaar geleden dat de Gate terminal in gebruik werd genomen. Het bedrijf wijst erop dat het die negen jaar ongevalvrij is doorgekomen.

Gate terminal – een joint venture van Vopak en Gasunie – laat in een verklaring weten dat een veilige werkomgeving bij het bedrijf van het begin af aan de hoogste prioriteit heeft gekregen. Gate terminal is naar eigen zeggen gegroeid van een importterminal voor LNG naar een internationale LNG-hub ‘met een breed palet aan services’.

Ongevalvrij

“Gate heeft een open veiligheidscultuur”, stelt het in een persbericht. “Dat betekent dat wij openheid geven in rapportages en ruimte aan initiatieven die de terminal nóg beter, betrouwbaarder en veiliger maken. Dat heeft tot het gewenste resultaat geleid: in negen jaar geen enkel ongeval met verzuim. We hebben dit met elkaar bereikt door teamgeest en door ons tijdig aan te passen aan veranderende omstandigheden zoals nu met het coronavirus. Daar zijn we trots op. Nu op naar de tien jaar!”

Zie ook: Recorddrukte bij Gate terminal