Tien jaar

Het is tien jaar geleden dat FutureLand is geopend. Daarom onthaalt het informatiecentrum bezoekers op zaterdag 1 juni met allerlei verrassingen.

Die dag opent wethouder Economie Barbara Kathmann van de gemeente Rotterdam de nieuwe tentoonstelling ‘De Haven Werkt!’. Zij doet dit samen met ceo Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam. De expositie, die tot stand is gekomen in samenwerking met EIC Mainport Rotterdam, wijst bezoekers op het economisch belang van de haven. Er komen actuele havenontwikkelingen aan bod, en ook kunnen jongeren een beroepskeuzegame spelen. Dit moet hen duidelijk maken dat voor ieder talent wel een baan in de haven bestaat. De tentoonstelling is tot mei volgend jaar te zien.

Tours

Daarnaast kunnen bezoekers op 1 juni gratis alle tours doen, zoals de FutureLand Ferry, de FutureLand Express en de fossielenexpeditie. Er staan foodtrucks met friet, biologisch ijs en koffie bereid door een barista.

Tien jaar

Het voorlichtingscentrum op de Tweede Maasvlakte is een van de populairste trekpleisters van Rotterdam en omgeving. Jaarlijks komen er ongeveer honderdduizend bezoekers op FutureLand af. Vorig jaar werd de miljoenste bezoeker in het zonnetje gezet, die een exclusief diner in een glazen container kreeg aangeboden, met nieuw gebouwde containerterminals als decor.