Flowmeter wint internationale prijs

De elektromagnetische flowmeter van Endress+Hauser is in de prijzen gevallen. De Zwitserse producent kreeg de Global Market Leadership Award toegekend van marktonderzoeks- en adviesbureau Frost & Sullivan.

De prijs werd op een gala in de VS uitgereikt. Volgens de organisatie viel de keuze op de flowmeter vanwege de ‘sterke klantgerichtheid en een groot innovatievermogen’ van de producent, Endress+Hauser. Het bedrijf wordt geprezen om zijn inzet op onderzoek en productontwikkeling op het gebied van meetapparatuur voor vloeistoffen.

Flowmeter

Bernd-Josef Schäfer is managing director van Endress+Hauser Flowtec AG, het kenniscentrum voor flowmetingtechnologie in Zwitserland. Hij was, zoals je zou verwachten, ingenomen met de eer. “Ons doel is ervoor te zorgen dat klanten hun processen op een betrouwbare, veilige, duurzame en voordelige manier kunnen uitvoeren. Wij doen dit door vanaf de eerste fase van de productontwikkeling samen te werken met onze klanten, maar ook in de exploitatiefase en daarna”, verklaart hij.

Garanderen

Endress+Hauser heeft twee miljoen elektromagnetische flowmeters geproduceerd. Daarmee is het naar eigen zeggen marktleider voor dit meetinstrument. De producent claimt dat de meters precisiemeting van volumestroom garanderen, zonder dat het productieproces wordt vertraagd of verlies van druk optreedt. Het voordeel hiervan is een beperkte uitval, een verhoogde productie en lagere productiekosten. Schäfer: “Wat veel van onze klanten op prijs stellen is de combinatie van geavanceerde instrumenten voor elektromagnetische flowmeting en het uitgebreide aanbod aan diensten dat we bieden.” Elektromagnetische flowmeters die zijn voorzien van Heartbeat Technology hebben de mogelijkheid zichzelf te controleren. Het is volgens Endress+Hauser een geavanceerde technologie, die zicht biedt op invloeden en veranderingen voordat het proces hiervan hinder ondervindt.

Zie ook: Masterclass safety bij showtruck