First Dutch Delta Fund

Rotterdam wil graag de World Expo in 2025 organiseren en de focus van de World Expo sluit goed aan op een nieuw investeringsfonds voor bedrijven in de maritieme en logistieke sector – First Dutch Delta Fund, aldus Bastiaan Van der Knaap.

Schermafbeelding 2015-06-16 om 14.38.40

 

Van der Knaap – tot 1 juli nog directeur van ING Bank in Rotterdam – krijgt de leiding over het door Peter Goedvolk (foto) opgerichte investeringsfonds dat duurzame innovaties van bedrijven in de haven wil bevorderen. Ondernemer Jan Willem Doeksen van Rederij Doeksen doet ook mee en het Havenbedrijf Rotterdam steekt ‘enkele miljoenen euro’s’ in dit fonds, aldus het FD. Het fonds zal waarschijnlijk na de zomer van start gaan. Het is de bedoeling om, behalve Goedvolk en Doeksen, familiekapitaal te interesseren voor het innovatiefonds.

Het initiatief komt nadat een andere Rotterdamse investeerder en ondernemer, Cees de Bruin, van investeringsmaatschappij Indofin, eerder dit jaar had opgeroepen tot een investeringsvehikel voor start-ups in het midden- en kleinbedrijf. Rotterdam Partners, een samenwerkingsverband dat de Rotterdamse economie promoot, werkt aan de oprichting van dit fonds.