Falck

Falck Safety Services en Falck Fire Academy zijn overgenomen door Polaris. Dit hebben beide partijen vandaag bekendgemaakt.

Polaris is een Deens/Zweedse private equity-onderneming, actief in onder meer de markt voor hernieuwbare energie. Falck Safety Services is aanbieder van trainingen voor de offshore, maritieme en windindustrie. Falck Fire Academy richt zich met veiligheidstrainingen op bedrijven in de ‘hoog-risico-industrie’ en publieke veiligheid. Ceo Jakob Riis van Falck kondigt aan te willen focussen op de kernactiviteiten. “Naar aanleiding van de recente recessie in de olie- en gassector heeft Safety Services de kosten verlaagd. Dit heeft bijgedragen aan een sterkere organisatie. Wij hebben het toekomstig eigenaarschap van Safety Services geëvalueerd. Wij geloven dat Polaris de focus en financiële capaciteit kan bieden die nodig is om het marktleiderschap van Safety Services te versterken.”

Falck

Cfo Henrik Bonnerup van Solaris ziet kansen met Falck Safety Services te kunnen groeien. Hij wijst in dit verband op de ‘competente medewerkers, het unieke aanbod aan klanten en de sterke marktpositie van het bedrijf’. Torben Harring, ceo van Safety Services die ook na de overname aan zal blijven, kijkt uit naar de nabije toekomst. “Het vooruitzicht van een verbeterde winstgevendheid en met Polaris als een nieuwe sterke eigenaar die helpt om onze ambitie te bereiken, kunnen we ons nu volledig richten op de transformatie en ontwikkeling van onze onderneming.”

Zie ook: Nieuw trainingscentrum op Maasvlakte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef hier je commentaar
Vul hier alsjeblieft je naam in