ExxonMobil

ExxonMobil heeft zich bij de deelnemers gevoegd die aan het project H-Vision deelnemen. Dit richt zich op grootschalige productie en toepassing van blauwe waterstof.

Het nieuws werd deze week bekendgemaakt bij de ondertekening van de Letters of Cooperation (LOC) van het Deltalinqs Climate Program. Bij het project H-Vision draait het om de grootschalige productie – en gebruik – van blauwe waterstof uit aardgas en restgassen van de industrie. De CO2 die hierbij vrijkomt wordt afgevangen en opgeslagen. Dit moet  op termijn de weg effenen voor groene waterstof.

ExxonMobil

Uit een dit jaar verricht haalbaarheidsonderzoek kwam naar voren dat blauwe waterstof kansen biedt om de CO2-uitstoot in het havengebied aanzienlijk beneden te verlagen. In het project werken de volgende zestien partijen samen: Deltalinqs, TNO, Air Liquide, BP, EBN, Engie, Equinor, Gasunie, GasTerra, OCI, Havenbedrijf Rotterdam, Shell, TAQA, Uniper, Vopak en Linde. Met ExxonMobil is er nu een zeventiende deelnemer aan de groep toegevoegd.

Zie ook: Wiebes neemt rapport H-Vision in ontvangst