Op 15 juni 2011 zijn twee modellen van de New Generation PTC’s, met een capaciteit van respectievelijk 140.000 en 200.000 tonmeter, gepresenteerd en gedemonstreerd op de Mammoet locatie in Zeeland.

Voor de grootste projecten gebruikt Mammoet PTC (Platform, Twin ring, Containerized) ringkranen van eigen ontwerp. Het bedrijf heeft vijftien jaar ervaring met deze kranen – meer dan zeventienduizend hijsen. Een van de sterkste kanten van het bedrijf is de ervaring met uitdagende projecten die om innovatieve oplossingen vragen. Men wil zich in de komende jaren concentreren op de bovenkant van de projectmarkt: het vinden van uitdagende hijs- en transportoplossingen, die gespecialiseerd materieel vereisen.

Mammoet heeft deze nieuwe generatie van PTC kranen ontworpen, omdat de modules die worden toegepast bij het bouwen van raffinaderijen en andere fabrieken steeds groter worden. PTC’s worden gebruikt om grote constructies in de petrochemie, elektriciteitscentrales, en civiele techniek, en ook FPSO’s (Floating Production, Storage and Offloading units in de offshore sector) efficiënter en veiliger te bouwen. Het gehele design is nagerekend en goedgekeurd door Lloyds’ Register.