Extra parkeerplaatsen voor Maasvlakte Plaza

Maasvlakte Plaza

Maasvlakte Plaza is uitgebreid met 210 extra parkeerplaatsen. Daarmee is het de grootste beveiligde truckparkeerplaats ter wereld.

Het drie jaar geleden geopende Maasvlakte Plaza blijkt populair onder truckers. Sinds de opening kent het complex een bezettingsgraad van meer dan 90 procent. Omdat het Havenbedrijf Rotterdam verwacht dat het door de verwachte ontwikkelingen op de Maasvlakte alleen maar drukker zal worden, is het complex uitgebreid met 210 extra parkeerplaatsen. De truck parking krijgt hiermee een capaciteit van 567 beveiligde parkeerplaatsen.

Nabijheid

Coo Ronald Paul van het Havenbedrijf Rotterdam toont zich enthousiast over de truckersfaciliteiten. “Dit concept is de nieuwe standaard voor beveiligd parkeren: veilig, schoon, met topvoorzieningen voor chauffeurs en hun vrachtwagens, in de onmiddellijke nabijheid van grote terminals en distributiecentra. Het verbetert de bereikbaarheid van de haven en tilt de logistieke efficiency in de Rotterdamse haven naar nieuwe hoogten.”

Maasvlakte Plaza

De eerste twee uur parkeren op Maasvlakte Plaza in de avond is gratis, om zo chauffeurs te bewegen niet in de avondspits te gaan rijden. De parking beschikt over een informatiebalie, wifi, toiletten, was- en droogmachines, lockers, een restaurant met 175 zitplaatsen, een tankstation en truckwash. (Foto: Havenbedrijf Rotterdam/Paul Martens)

Zie ook: Coo Ronald Paul gaat het havenbedrijf verlaten