Expansie naar Hamburg

volgsysteem

Contargo direct trucking biedt zijn diensten nu ook aan vanuit Hamburg. Het bedrijf heeft hiervoor een nevenlocatie geopend van Contargo Road Logistics. Met het initiatief wordt de aanwezigheid van het bedrijf in de noordelijke havens versterkt. En wordt volgens de onderneming ‘de synergie van het trucking tussen de westelijke en noordelijke havens beter benut’.

Contargo truck container

Contargo Road Logistics in Hamburg moet bijdragen aan een versteviging van de verbindingen tussen de Duitse zeehavens en het Europese achterland binnen het Contargo netwerk. Zo kunnen er nog complexere transportketens worden aangeboden, zoals de import van een container vanuit Hamburg naar Neurenberg, die vervolgens geëxporteerd wordt via Rotterdam. “Het direct trucking-aanbod in Hamburg maakt onze transporten nog flexibeler”, meent manager Leo Maaskant van Contargo Road Logistics. “Ons doel is het om transportketens zodanig samen te stellen dat deze ook in een kort tijdsbestek aan de wensen van de klant of gewijzigde randvoorwaarden kunnen worden aangepast.” De onderneming is in Hamburg vertegenwoordigd met kantoren van Contargo GmbH & Co. KG op het gebied sales en met Contargo Network Logistics GmbH. In samenwerking met deze teams breiden werknemers van Contargo Road Logistics de activiteiten van Contargo in Hamburg en de noordelijke havens verder uit.

Contargo is met een jaarlijks transportvolume van 2,3 miljoen TEU een van de grote logistieke containernetwerken in Europa. Contargo integreert het containervervoer tussen de westelijke zeehavens, de Duitse Noordzeehavens en het Europese achterland. De onderneming beschikt in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Tsjechië over 25 containerterminals. Contargo is met een kantoor vertegenwoordigd op zeven locaties in Duitsland, Nederland en België. De onderneming exploiteert bovendien eigen scheepvaart- en spoorlijnen. Het bedrijf was in 2015 met 868 medewerkers goed voor een jaaromzet van 405 miljoen euro.