De gemeente Rotterdam, Athlon Car Lease en het Elektrisch Vervoer Centrum (EVC) hebben de handen ineengeslagen om elektrisch rijden in Rotterdam te stimuleren. Hiervoor is een Elektrisch Vervoer (EV) makelaar in het leven geroepen.

Wethouder Alexandra van Huffelen (rechts) met EV Makelaar Niki Sie en zijn eerste klant, Manon Hofstra van Dare to Design.

Er is een plan opgesteld om in veertien maanden tijd duizend elektrische voertuigen in de Maasstad de weg op te krijgen. De EV makelaar speelt hierin een grote rol als merkonafhankelijk specialist, die bedrijven concreet gaat ondersteunen bij de overstap naar elektrisch vervoer. De makelaar inventariseert de mobiliteitsbehoefte van de klant en komt aan de hand daarvan met een advies voor een of meerdere modellen. Volgens het EVC ontbeert het autodealers veelal aan kennis omtrent elektrisch rijden. Alfred Möller van het EVC: “Ik snap dat het moeilijk is voor dealers om tijd en mensen vrij te maken om alle kennis in huis te halen. Wij gaan niet op de stoel van de dealers zitten, EVC schrijft geen orders, we willen juist dealers helpen met het naar de markt brengen van elektrische auto’s.”