Technisch defect

Door een technisch defect ligt de energiecentrale van Riverstone sinds het begin van dit jaar stil. Het ministerie van Economische Zaken laat dit weten.

Het Amerikaanse investeringsfonds Riverstone nam de vier jaar oude energiecentrale op de Maasvlakte in 2019 over van Engie. Inmiddels is duidelijk dat de centrale met een technisch defect kampt. Sinds begin dit jaar wordt er geen elektriciteit meer geproduceerd. Riverstone, dat zelf geen commentaar hierover wil geven, is doende de oorzaak van het probleem in kaart te brengen. Dit meldt het ministerie van Economische Zaken in verschillende media.

Technisch defect

Een aantal GroenLinks-politici is niet rouwig om de uitval van de energiecentrale – die op kolen draait. Tegen de NOS stelt wethouder Arno Bonte (GroenLinks) het bijzonder te vinden dat een relatief nieuwe energiecentrale niet werkt. “Ik heb er nooit een probleem van gemaakt dat ik het liefst zie dat de centrales eerder worden gesloten. Dus eigenlijk vind ik dit geen enkel probleem.” Bonte zegt hiermee ‘in een klap’ een stuk dichterbij de Rotterdamse klimaatambitie te komen.

Definitief dicht

Tom van der Lee, namens GroenLinks lid van de Tweede Kamer, kondigt aan een debat aan te vragen over de defecte energiecentrale. Hij wil erin bespreken of er draagvlak bestaat de centrale definitief dicht te houden. (Foto: Danny Cornelissen)

Zie ook: Energiecentrale Engie naar Amerikaans investeringsfonds