Porthos-klanten

Energie Beheer Nederland (EBN) heeft zich aangesloten bij het consortium dat aan het project H-vision werkt. Dit heeft Alice Krekt van Deltalinqs laten weten. 

Bij het project H-vision staat de grootschalige productie – en het gebruik van – blauwe waterstof en restgassen van de industrie centraal. De CO2 die hierbij vrijkomt wordt afgevangen en opgeslagen. Dit moet op termijn de weg effenen voor groene waterstof. Vorig jaar werd een haalbaarheidsstudie uitgevoerd, die duidelijk maakte dat het gebruik van blauwe waterstof kansen biedt om de CO2-uitstoot in het havengebied te verlagen. 

H-vision

Dit jaar is onder leiding van projectdirecteur Peter de Weijs gewerkt aan verdere concretisering van het project. Vooral op het gebied van techniek, inpassing in het industriële cluster, de benodigde infrastructuur en financiële uitwerking zijn stappen gezet. 

Energie Beheer Nederland

Recent is het toetreden van ExxonMobil officieel geworden. Daarnaast is Energie Beheer Nederland lid geworden van de groep partijen die aan de verdere ontwikkeling van het project werkt. Het totale consortium bestaat daarmee uit: Deltalinqs, Air Liquide, BP, Energie Beheer Nederland, ExxonMobil, Gasunie, Havenbedrijf Rotterdam, Power Plant Rotterdam, Shell, Uniper en Koninklijke Vopak.

Bekijk in de video wat het project H-vision behelst:

Zie ook: CO2 is niet moeilijk, maar wel anders