waterstofplannen

Rijkswaterstaat heeft Eneco de opdracht gegund om op de zeewering van de Tweede Maasvlakte een windpark te bouwen. Dit werd eerder deze week bekendgemaakt.

Het energiebedrijf laat weten verheugd te zijn met het verkrijgen van de aanbesteding. Het kan hiermee een windpark van 100 MW bouwen op de Tweede Maasvlakte. Dit zal zo’n 416 GWh aan elektriciteit opwekken, wat genoeg is om 138.000 huishoudens van stroom te voorzien. In 2022 gaat Eneco beginnen met de voorbereidingen van de bouwwerkzaamheden, waarna de windturbines waarschijnlijk niet later dan in 2023 in gebruik kunnen worden genomen. Opdrachtgever Rijkswaterstaat neemt alle windstroom af.

Grootste onshore windpark

“De Tweede Maasvlakte is een geweldige locatie om een nieuw windpark te mogen ontwikkelen”, verklaart directeur Cees de Haan van Eneco Wind & Solar. “Ik ben er dan ook zeer trots op dat we als Eneco op deze plek ons grootste onshore windpark mogen bouwen. Ik kijk ook erg uit naar de samenwerking met alle partijen in de regio om er een groot succes van te maken. Samen gaan we met dit project een hele mooie stap zetten om de energievoorziening van Rijkswaterstaat verder te verduurzamen.”

Zie ook: Eneco komt in Japanse handen