Gemeente

Emerald Kalama Chemical verplaatst zijn Europese hoofdkantoor van Geleen naar Rotterdam. De chemieproducent wil het dit najaar in gebruik nemen.

Het is nog niet bekend waar het nieuwe kantoor in Rotterdam precies zal komen. Wel duidelijk is dat Emerald Kalama het nieuwe onderkomen ziet als ‘centrale hub’, van waaruit het klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika kan bedienen. Het heeft tien vacatures voor het nieuwe hoofdkantoor uit staan.

Hoofdkantoor

Emerald Kalama beschikt over een fabriek in de Botlek. Naar eigen zeggen is het ‘de grootste en meest efficiënte in zijn soort’. Het bedrijf is producent van benzoëzuur, benzaldehyde en daaraan gerelateerde downstream-producten. Met ook een hoofdvestiging in Rotterdam ontstaat volgens het chemieconcern ‘een strategische locatie, waar productie, logistiek, management, verkoop en klantenservice elkaar zullen versterken’.

Coördinatie verbeteren

“Als gevolg van onze wereldwijde groei willen we de coördinatie tussen onze verschillende locaties in deze regio’s verbeteren”, verklaart ceo Ed Gotch van het chemiebedrijf. “De centrale EMEA-hub zal de afstemming verzorgen met ons wereldwijde hoofdkantoor in Vancouver. Zo kunnen we de continuïteit en uitstekende service voor onze klanten zeker stellen, en meer ruimte bieden aan ons groeiende team.”

Zie ook: Duizend scholieren bezoeken Week van de Procestechniek