Magnetisch werkende valbeveiliging

Het Rotterdamse bedrijf McNetiq heeft een magnetisch werkende valbeveiliging op de markt gebracht. Hierdoor hoeven tijdelijke verankeringspunten niet te worden gelast.

McNetiq zegt hiermee in te spelen op de toenemende behoefte aan gecertificeerde verankeringsmogelijkheden in de industrie. Bij een mogelijk valgevaar van twee meter en meer is het gebruik van persoonlijke valbeveiliging verplicht.

Magnetisch werkende valbeveiliging

Tot de nieuwe productlijn magneetankers behoort een werkplekbeveiliging bedoeld voor uit staal opgetrokken werkplekken zonder randbeveiliging. Het anker verbindt de operator met een zodanig afgemeten werklijn dat hij nooit aan de onbeveiligde rand kan komen. Het voldoet aan de gestelde veiligheids- en certificeringseisen, aldus McNetiq.

Scheepsdekken

Volgens het bedrijf is dit het eerste magnetisch werkende valbeveiligingssysteem. Het kan worden gebruikt voor laden en lossen op scheepsdekken, het bouwen en demonteren van boorplatforms, scheepsonderhoud en werken aan kranen en windturbines.

Controlock

De magnetisch werkende valbeveiliging is gebaseerd op de door McNetiq uitgevonden en gepatenteerde Controlock-technologie. Dit wordt ook toegepast in de steigerankers van McNetiq. Dit wordt verkocht in de industriële steigerbouw.

McNetiq is in 2014 opgericht. Sinds 2018 heeft Rotterdam Port Fund een belang in het bedrijf.

Zie ook: Safe Site integreert activiteiten met Mennens