Chemiebedrijf Indorama Ventures Europe is het eerste bedrijf in de regio dat zijn contractors tijdens een stop met een Digital Safety Passport (DSP) heeft uitgerust. Dick de Gier van Mourik Services had de eer deze week het eerste DSP uitgereikt te krijgen.

DSP

Mourik verzorgt tijdens deze stop voor Indorama Ventures verschillende werkzaamheden en is een van de grootste contractors op het terrein. “Veiligheid is bij ons bedrijf topprioriteit”, stelt directeur Bert Held van Indorama Ventures. “Met het DSP kan een medewerker met maximale zekerheid aantonen dat hij of zij over de juiste training en kwalificaties beschikt om veilig aan het werk te kunnen. Door het DSP te koppelen aan ons bestaande toegangssysteem combineren we verbeterde betrouwbaarheid met tijdwinst.”

Het Digital Safety Passport is het betrouwbare alternatief voor het huidige papieren veiligheidspaspoort. Alle opleidingen in het Centraal Diploma Register (VCA & SOG) en het Deltalinqs-opleidingenregister komen automatisch op het paspoort te staan. Pas na een zorgvuldige controle van alle gegevens kan de medewerker de strikt persoonsgebonden kaart in gebruik nemen. Hierdoor ontstaat een betrouwbaar beeld van identiteit en bijbehorende kwalificaties.