Eemshaven gecertificeerd voor Keurmerk Veilig Ondernemen

Het bedrijventerrein Eemshaven heeft het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) binnen weten te slepen. Dit keurmerk is een certificering voor bedrijventerreinen waar gestart is om door samenwerking de veiligheid te verbeteren.

Een belangrijke voorwaarde in het proces om een KVO-certificaat te behalen is dat Stichting Bedrijfsbelangen Eemsmond (BBE) namens de ondernemers samen met Groningen Seaports, gemeente, politie en brandweer afspraken maakt om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken. Dit levert een veiliger omgeving op met als resultaat een groter gevoel van veiligheid en minder schade. MKB-Nederland heeft dit proces begeleid.

De schade die het bedrijfsleven jaarlijks lijdt door criminaliteit en onveiligheid wordt met het behaalde KVO-certificaat en het doorvoeren van diverse maatregelen fors verminderd. Dit heeft direct effect op het veiligheidsgevoel van ondernemers, werknemers en burgers. Maar ook is er vaak een structurele verbetering van de samenwerking tussen ondernemers en andere partijen te zien. Direct voordeel van het KVO-certificaat voor bedrijven in Eemshaven is een mogelijke korting op verzekeringspremies. (Foto: Danny Cornelissen)