duurzaamheidscertificaat

Directeur Ferdinand van den Oever van het Havenbedrijf Moerdijk heeft deze week het nieuwe duurzaamheidscertificaat BREEAM in ontvangst genomen. Het haven- en industrieterrein kreeg drie sterren en de vermelding ‘very good’.

Volgens het Havenbedrijf Moerdijk heeft het als eerste in Nederland een dergelijk nieuw certificaat in ontvangst mogen nemen. De nieuwe beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL Gebied 2018 legt de duurzaamheidsprestaties van bestaande gebieden langs de meetlat.

Duurzaamheidscertificaat

Voor het havenbedrijf is het binnenhalen van het certificaat belangrijk. Het streeft ernaar het Moerdijkse haven- en industrieterrein in 2030 tot ‘hét knooppunt van duurzame logistiek en procesindustrie’ te maken. “De toekenning van het BREEAM-certificaat bevestigt dat we met elkaar op de goede weg zijn. De waardering met drie sterren/very good overtreft ook onze eigen verwachting”, aldus Van den Oever.

Kroon op het werk

Van den Oever zegt samen met de stakeholders van het havenbedrijf al langere tijd bezig te zijn om het Moerdijkse haven- en industriegebied te verduurzamen. “Zo onderzoeken we de mogelijkheden van een restwarmtenet, een zonnepark, voorzien we in slimme openbare verlichting met led, en we wijzen terrein aan als tijdelijke natuur, om zo de natuur de ruimte te geven zich te versterken. Ook beheren we het haven- en industrieterrein op een zo duurzaam mogelijke manier en we borgen bijvoorbeeld het e-Nose-netwerk. Deze certificering is de kroon op ons werk. Ik ben dan ook ontzettend trots dat we als eerste dit nieuwe certificaat voor bestaand gebied in ontvangst mogen nemen. Het helpt ons om duurzaamheid nog hoger op de agenda te zetten en bedrijven te stimuleren tot het nemen van duurzame maatregelen.”

Zie ook: Door met elektronische neuzen in Moerdijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef hier je commentaar
Vul hier alsjeblieft je naam in