Wick Bornet

Wick Bornet is verkozen tot Havenman van het Jaar. Dit heeft de Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar bekendgemaakt. Onlangs kreeg Bornet ook het Boeganker van het Havenbedrijf Rotterdam uitgereikt.

Bornet is oud-directeur van ZHD Stevedores, dat vestigingen in Moerdijk en Dordrecht heeft. Het bedrijf is thuis in de op- en overslag van droge bulk, stukgoed, staal en containers. Dit jaar werd het besluit genomen te investeren in een nieuwe locatie in de haven van Dordrecht. De nieuwe faciliteiten zullen bestaan uit acht hectare terrein, vierhonderd meter kade en een diepgang van bijna 9,5 meter. Volgens de jury krijgt hiermee de ontwikkeling van Dordrecht Inland Seaport een impuls. Ook heeft de stuwadoor met het Havenbedrijf Rotterdam een optie gesloten voor het dempen van een deel van de Wilhelminahaven in Dordrecht.

Familiebedrijf

ZHD is een familiebedrijf, waarin Bornet sinds 1974 werkzaam is. Vanaf 1990 was Bornet directeur. Onder zijn leiding werd geïnvesteerd in de terminals in Moerdijk en in drijvende kranen, die in de hele regio Rotterdam worden ingezet. Inmiddels is Bornet als directeur door zijn zoon Alain opgevolgd.

Wick Bornet

Bornet volgt Pieter van Oord op, die vorig jaar tot Havenman van het Jaar werd verkozen. De onderscheiding, bestaande uit een penning en een oorkonde, wordt 14 januari uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst aan boord van de Smaragd.

Boeganker

Een paar weken geleden werd Bornet ook al geëerd, dit maal met een Boeganker van het Havenbedrijf Rotterdam. Hij kreeg deze onderscheiding voor de wijze waarop hij altijd als boegbeeld en ambassadeur van het haven- en industriële complex van Rotterdam-Rijnmond heeft gefungeerd. De prijs werd uitgereikt tijdens een feestavond ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van ZHD. Bornet was de 35e persoon die het Boeganker mocht ontvangen. Inmiddels is de 36e ook bekend: dit is Ruud Vat. Hij kreeg de onderscheiding 10 december uitgereikt.

Zie ook: Van Oord verkozen tot Havenman van het Jaar 2017