Druk met recyclefabriek

SPIE krijgt een belangrijke rol in de bouw van een nieuwe kunststof opwerkingsinstallatie voor kunststoffolies van afvalverwerkingsbedrijf Attero. Het bedrijf heeft het over ‘een uniek project’.

Rogier Paanakker en Harry Blauw zijn namens SPIE betrokken bij de nieuwbouwplannen. Volgens de heren heeft de Europese Unie heeft voor dit project subsidie verleend. “We zijn trots om er deel van uit te maken.”

In de nieuwe installatie gaat Attero folies en plastic zakken uit huishoudelijk restafval intensief wassen en  verwerken tot ‘een hoogwaardig recyclebaar granulaat. Door direct na het sorteren de deelstroom te verkleinen, te wassen en te granuleren wordt fors bespaard op transport en daardoor op CO2-emissie’, aldus een persbericht. SPIE wordt verantwoordelijk voor de installatiewerkzaamheden voor de fabriek en voor alle technische voorzieningen. De opdracht omvat ook het leveren, engineeren en monteren van een nieuwe middenspanningsinstallatie, inclusief de aanpassingen die nodig zijn in de bestaande installatie. De installaties moeten dit jaar nog worden opgeleverd.