3d-printen

De Rotterdamse start-up Addoptics ontvangt 300.000 euro van investeringsfonds UNIIQ. Hiermee kan het zijn technologie verder ontwikkelen voor het 3D-printen van lenzen.

UNIIQ investeert 300.000 euro in het in Rotterdam gevestigde bedrijf Addoptics. De Rotterdamse wethouder Barbara Kathmann (economie, wijken en kleine kernen) maakte dit nieuws bekend tijdens de Rotterdam Capital Days. Addoptics gaat de bijdrage gebruiken voor het ontwikkelen en valideren van een nieuwe technologie voor het 3D-printen van lenzen.

3D-printen

Addoptics kan in kleine series klantspecifieke lenzen ontwikkelen. Die worden in verschillende sectoren gebruikt, zoals in de medische technologie, de automotive sector, verlichting, productietechnologie en in communicatietoepassingen. Door van 3D-printtechnologie gebruik te maken is de start-up in staat de lenzen in 6 dagen te maken, in plaats van de gebruikelijke 6 weken. 

Pilotklanten

Het bedrijf gaat de technologie testen bij een aantal pilotklanten en verder finetunen. Joris Biskop, een van de oprichters en ceo van Addoptics is blij met de investering: “Met de steun van UNIIQ als investeringspartner kan Addoptics zijn ambities verder waarmaken. We zijn trots dat we ons innovatieve concept verder kunnen ontwikkelen en vervolgens de eerste stappen richting de markt gaan zetten.”

Zie ook: Drie ton voor ontwikkeling autonoom varen