Doop LNG-bunkerbinnenvaartschip in Rotterdam

LNG-bunkerbinnenvaartschip

Het LNG-bunkerbinnenvaartschip ‘LNG London’ wordt maandag 15 juli aan de Holland Amerikakade in Rotterdam gedoopt. Het is het eerste in zijn soort. Shell chartert het vaartuig voor lange tijd.

LNG Shipping – een samenwerkingsverband tussen Victrol en Sogestran – is eigenaar van het LNG-bunkerbinnenvaartschip. Het vaartuig is al enige tijd in bedrijf. Recent bunkerde het de schepen van Containerships Polar en Containerships Nord in Rotterdam.

LNG-bunkerbinnenvaartschip

Shell zet het LNG-bunkerbinnenvaartschip in voor het bunkeren van LNG in de havens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. Het wordt beladen bij de GATE terminal in Rotterdam. Shell heeft, met de LNG London erbij, drie LNG-bunkerschepen tot zijn beschikking. Tahir Faruqui, general manager global downstream LNG: “De ingebruikname van LNG London laat zien dat wij commitment tonen en in staat zijn de groeiende vraag naar schonere brandstoffen te beantwoorden.”

Pionier

“In 2017 heeft Shell ons gevraagd een LNG-binnenvaartschip te bouwen. Wij zijn pionier in bunkerschepen en ontwierpen een compleet nieuw schip dat voldoet aan de laatste veiligheids- en operationele eisen”, verklaart Gisele Buelens, ceo van Victrol. Pascal Girardet, ceo van Sogestran, zegt dat de komst van het nieuwe bunkervaartuig ‘logistieke voordelen voor eindgebruikers’ biedt.

Zie ook: Goede zaken GATE terminal dankzij lage LNG-prijs