Donatie voor Groen Verbindt

Het afgelopen jaar is er in Hoogvliet, in de wijk Oudeland aan de Othelloweg, een prachtige ontwikkeling: ‘Groen Verbindt Oudeland’. Dit is een project van Ravottuh, Antes en de gemeente Rotterdam waarin zij gezamenlijk een mooie natuurlijke speelruimte en een productietuin hebben gecreëerd.

Ook buurman Shell Pernis ondersteunt deze positieve binding en gezelligheid tussen bewoners met een genereuze bijdrage van 10.000 euro. Eind juni is zowel feestelijk als gezamenlijk gevierd dat het project succesvol is. Buurtbewoners en -kinderen hebben zeer effectieve vogelverschrikkers gemaakt en na een optocht naar de kinderboerderij deze geplaatst in de productietuin. Tijdens het feestje waren er tussen de gewassen in deze tuin dan ook geen vogels te bekennen!

Shell vindt dit project zo bijzonder omdat het veel doelgroepen samenbrengt. Zo krijgen mensen die te maken hebben met een psychiatrische aandoening of verslavingsproblematiek onder begeleiding van Antes verantwoordelijkheden bij zowel de aanleg als bij beheer van de genoemde speelplek. Ook worden er op woensdagen en vrijdagen activiteiten georganiseerd door Stichting Ravottuh voor kinderen, waarbij ook ouders welkom zijn.