Diner voor miljoenste bezoeker FutureLand

FutureLand verwelkomde deze week de miljoenste bezoeker. Zij werd met haar gezinsleden getrakteerd op een ‘exclusief’ diner middenin de haven.

De toenmalige koningin Beatrix was in 2009 de eerste bezoeker, toen FutureLand werd geopend. Het centrum diende om geïnteresseerden te informeren over de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Ook nu het terrein is opgeleverd en bedrijven zich er hebben gevestigd, blijft het nog altijd bezoekers trekken. Op 15 maart stond de miljoenste bezoeker voor de deur.

 

Miljoenste bezoeker

Het uit Hellevoetsluis afkomstige gezin mocht plaatsnemen in een glazen container op het terrein van Sif Group, die naast FutureLand is gevestigd. Daar, met uitzocht op de Prinses Amaliahaven en de terminals van APMT en RWG, kregen zij een diner voorgeschoteld. De gelukkige, Lisette Roselaar, zei verrast te zijn: “We kwamen naar FutureLand voor het terugbrengen van de spreekbeurtbox waarmee onze zoon z’n spreekbeurt heeft gehouden. We waren compleet overdonderd. We komen hier wel vaker. Maar een etentje op zo een bijzondere plek middenin de haven maak je natuurlijk nooit meer mee. Wel jammer van dit herfstweer.”

Honderdduizend bezoekers per jaar

Jaarlijks trekt FutureLand ongeveer honderdduizend bezoekers. Het Havenbedrijf Rotterdam is te spreken over deze aantallen: “Met één miljoen bezoekers in nog geen tien jaar tijd bevestigt FutureLand zijn status als één van de best bezochte uitjes van de Rotterdamse regio. Dat past in het beleid van het havenbedrijf om omwonenden meer te betrekken bij de haven en ze over de laatste ontwikkelingen in de haven te informeren.”

Zie ook: Aanleg nieuw land Maasvlakte 2 vordert