demiwaterplant

De nieuw gebouwde demiwaterplant op de Maasvlakte van Evides Industriewater is officieel geopend. Het bedrijf beschikte al over een demiwaterplant in de Botlek.

Directeur Jan Robert Huisman van Evides Industriewater sprak van een ‘soepel gelopen traject, van plan tot realisatie’. Hij bedankte daarvoor zijn medewerkers, de aannemers en andere betrokkenen. Leon Wijkhuis, projectmanager P&OS, vond dat het project voortvarend was verlopen, ‘met een paar mooie, getackelde uitdagingen’. De vijftig genodigden kregen een rondleiding door de nieuwe plant.

Nodig

De bouw van de nieuwe plant ving in 2014 aan en was eind 2018 afgerond. In een interview met Europoort Kringen vorig jaar gaf accountmanager Ron Biemans van Evides Industriewater aan dat de bouw van de nieuwe installatie nodig was. De capaciteit van de eerste demiwaterplant van het waterbedrijf – bij Huntsman in de Botlek – werd al een tijd volledig benut. De faciliteit in de Botlek heeft een productiecapaciteit van maximaal 1.400 kubieke meter water per uur.

Capaciteit demiwaterplant

Evides investeerde circa vijfentwintig miljoen euro in de nieuwe fabriek. De demiwaterplant draaide sinds december 2017 al op half vermogen, toen twee van de vier straten ‘rustig’ in bedrijf waren genomen. Daarmee kon er vierhonderd kubieke meter water per uur worden geproduceerd. Nu de plant klaar is, bedraagt de capaciteit het dubbele. Evides kan door gebruik te maken van buffertanks overigens pieken opvangen in de vraag naar demiwater, terwijl de productie stabiel doorgaat.

Zie ook: Evides start pilot voor omgekeerde osmose