Rotterdam Port Fund

Rotterdam Port Fund neemt een belang in ExRobotics, producent van robots die in explosiegevaarlijke omgevingen kunnen worden ingezet. De investering stelt het bedrijf in staat in het buitenland uit te breiden.

De door ExRobotics modulair opgebouwde robots zijn ATEX/IECEx Zone 1-gecertificeerd. De machines maken het mogelijk olie- en gasinstallaties op afstand te inspecteren, wat voordelen biedt op het gebied van snelheid, veiligheid en efficiency.

Productiecapaciteit vergroten

Nu Rotterdam Port Fund in het Delftse bedrijf investeert, kan ExRobotics zijn productiecapaciteit vergroten en zijn internationale groei versnellen. ‘Niet alleen door de financiële bijdrage’, stelt het fonds in een persbericht, ‘maar ook door de toegang tot het netwerk van het Rotterdam Port Fund’. “De deelneming maakt het voor ons mogelijk om onze robot wereldwijd te gaan verkopen”, licht Iwan de Waard toe, general manager van ExRobotics.

Rotterdam Port Fund

Rotterdam Port Fund is een onafhankelijk investeringsfonds, dat zegt te willen investeren in bedrijven met havengerelateerde activiteiten die niet alleen vernieuwend zijn, maar ook aantrekkelijke marktvooruitzichten hebben. Het ziet perspectief in de robot van ExRobotics. “De potentiële toepassingsmogelijksheden van de robots in de olie- en gasindustrie raken voor ons belangrijke thema’s als veiligheid, onderhoud en digitalisering. Wij zijn enthousiast ExRobotics te kunnen ondersteunen in hun ambities en mee te helpen bij het op de markt brengen van deze robots”, zegt Frans van der Harst van het Rotterdam Port Fund.

Het fonds is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, NIBC Bank, InnovationQuarter, Koninklijke Doeksen en de Rotterdamse ondernemers Peter Goedvolk en Luc Braams.

Zie ook: Delfts bedrijf start productie inspectierobot