DB Schenker naar nieuw kantoor op Heijplaat

Op de foto: Emile Goossens (l., Logistics BeNeLux) en Jan Moerkerken (Condor Heavy Services) bezegelen het huurcontract met een handdruk.

Medio mei neemt de zeevrachtafdeling van Schenker Logistics Nederland een nieuw kantoor in gebruik aan de Scheepsbouwweg in Rotterdam Heijplaat. Het verruilt hiervoor het huidige onderkomen in de Botlek.

Met verhuurder Heysehaven Vastgoed BV is vorige week een contract getekend voor huisvesting in het Condorpand op Heijplaat. DB Schenker is te spreken over de nieuwe locatie: ‘Het terrein van de voormalige RDM-scheepswerf is momenteel volop in ontwikkeling tot een hoogwaardig bedrijventerrein met focus op innovatie en industriële ontwikkeling’.

DB Schenker

Volgens Emile Goossens, cfo bij Schenker Logistics BeNeLux, sluiten de locatie en huisvesting ‘prima’ aan op het duurzaamheidsbeleid dat de logistieke speler erop nahoudt. “De locatie is onder meer gekozen vanwege de nabijheid tot het stadscentrum en de goede bereikbaarheid. Onze medewerkers kunnen de nieuwe locatie op verschillende manieren bereiken: per bus, fiets en auto. Bovendien is er een halte van de waterbus voor de deur.”

DB Schenker kondigt aan dat ook andere vestigingen in de Benelux de komende jaren ‘in aanmerking komen voor verbeteringen en modernisering’.

Zie ook: Rotterdamse bedrijven doen klimaatoproep