Damen Marine Components fuseert met Van der Velden MS

Damen Marine Components (DMC) en Van der Velden Marine Systems (VDVMS) hebben bekendgemaakt dat ze gaan fuseren. De naam van het fusiebedrijf is Damen Marine Components Netherlands (DMC NL).

De fusie gaat met terugwerkende kracht op 1 januari in. DMC maakt sinds de jaren tachtig deel uit van de Damen Shipyards Group. VDVMS fungeerde sinds 2013 als onafhankelijk onderdeel van Damens componentendivisie. In verschillende opzichten staat de fusie dus voor een continuering van de bestaande situatie, meldt Damen in een persbericht.

Damen Marine Components

Het besluit om toch te fuseren komt voort uit het streven de bedrijven dichter bij elkaar te brengen, om zo de prestaties te verbeteren. Steef Staal, managing director van DMC NL, licht toe: “Dankzij de fusie hebben onze klanten toegang tot een uitgebreid portfolio van aandrijvingsproducten bij een loket. Tegelijkertijd wordt de omvangrijke marktkennis van twee bewezen partners gecombineerd. Dit maakt de weg vrij voor de ontwikkeling van nog efficiëntere producten en services.”

Roer- en stuurequipment

Omdat VDVMS een goede naam in de markt heeft opgebouwd zal het fusiebedrijf onder deze naam roer- en stuurequipment blijven aanbieden. DMC NL wordt geleid door Stefan Staal, met Wim Knoester als commercieel directeur en Peter Schipper als verantwoordelijke voor de financiën.

Zie ook: Complexe uitdagingen voor zeescheepvaart