veiling

Wie oren heeft naar een tweedehands helidek, heater of tandwielreductiekast kan zijn slag slaan op de spareparts-veiling van Damen Shipyards Gorinchem. Het bedrijf wil hiermee gebruikte onderdelen een tweede leven geven.

Damen wil een groot deel van zijn voorraad via een online veiling verkopen, als onderdeel van zijn duurzaamheidsstrategie. De veiling wordt bij Troostwijk Veilingen gehouden. Het gaat om een assortiment aan tandwielreductiekasten, een scheepsblusmonitor, verschillende stalen brandwerende deuren, marifoons en heaters. Ook behoort een helidek tot de goederen die worden geveild. Damen verwacht hier veel belangstelling uit de maritieme sector voor. De overige interesse zal voornamelijk komen van scheepswerven en handelaren in scheeps-equipment, zo verwacht Damen.

Online veiling

De veiling is vorige week van start gegaan, op 21 november, en loopt tot en met 12 december. “Wij werken graag mee aan het bieden van een tweede leven aan producten en materieel dat nog in prima staat verkeert en bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland derhalve nog langdurig van dienst kan zijn”, verklaart veilingmeester Frank Adam van Troostwijk Veilingen. “Damen werkt als internationaal marktleider uitsluitend met hoogwaardige producten. Het online veilen van hun overtollig materiaal past daarom prima binnen onze visie.” De kavels kunnen bij Damen op afspraak worden bezichtigd op 11 december tussen 10 en 12 uur.

Zie ook: Damen Marine Components fuseert met Van der Velden Marine Systems