De bedrijven IMS Veendam – gevestigd op Groningen Railport in Veendam – en DB Schenker Rail, de spoorvervoerder die Noord-Nederland bedient met het zogenaamd ‘losse wagenverkeer’ – hebben sinds januari de frequentie van het transport van containers tussen Rotterdam en Veendam verhoogd.

dagelijkse-containertrein

De nieuwe service betekent een frequentieverhoging van drie naar vijf treinen per week. Voor het noordelijke bedrijfsleven betekent dit dat er voortaan iedere werkdag duurzaam en klimaatvriendelijk transport per trein beschikbaar is.

Containerterminals

IMS handhaaft daarnaast het schema voor containervervoer per boot. Kern van de samenwerking wordt gevormd door het feit dat IMS Veendam iedere werkdag vijftien containerwagons boekt in de bestaande DB Schenker-trein van Rotterdam naar Onnen v.v. (het noordelijke rangeercentrum nabij Groningen). DB Schenker zorgt er vervolgens voor dat de IMS-wagons gehaald en gebracht worden op de grote containerterminals in Rotterdam. Tevens neemt DB Schenker voor het aanvullend vervoer de wagons vanuit Onnen naar Veendam terug voor zijn rekening.