Dag van de Chemie

Koninklijke VNCI blikt met tevredenheid terug op de Dag van de Chemie. Onder meer Huntsman Holland, Shell Moerdijk en Plant One Rotterdam openden hun deuren.

69 chemische bedrijven ontvingen 6 oktober jl. in totaal ongeveer 20.000 bezoekers op 23 locaties in heel Nederland. Vicky Hendriks van de belangenvereniging was hier blij mee. “Fantastisch om te zien dat de deelnemende bedrijven alles uit de kast haalden om familie van medewerkers, omwonenden, kinderen en andere geïnteresseerden te vertellen over de organisatie en producten die ze maken. Vooral de trots die te zien was bij de organisatieteams van de diverse deelnemers was erg mooi.” De laatste keer dat de Dag van de Chemie werd gehouden, was in 2015.

Dag van de Chemie

De fabriek van Huntsman Holland in Rotterdam verwelkomde 700 bezoekers. Kinderen konden er slijm en stuiterballen maken. Ook konden bezoekers zich laten informeren welke producten met de halffabricaten kunnen worden gemaakt. Shell Moerdijk, dat ook zijn vijftigjarig bestaan vierde, ontving dertig bussen met bezoekers. Elders in het land namen ook Chemie Park Delfzijl en Chemelot aan de Dag van de Chemie deel.

Zie ook: VNCI blij met ‘innovatie-impuls’ richting klimaatakkoord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef hier je commentaar
Vul hier alsjeblieft je naam in