Cruiseschip op LNG naar Rotterdam

Het is niet alleen een primeur voor de haven van Rotterdam, maar ook wereldwijd. In november dit jaar komt het eerste, volledig op LNG aangedreven cruiseschip naar Rotterdam.

Op de Meyer Werft in het Duitse Papenburg wordt gewerkt aan de bouw van de AIDAnova. Het is het dertiende cruiseschip van de rederij AIDA Cruises, maar de eerste in de nieuwe Helios-klasse. Meest bijzonder aan het cruiseschip is dat het volledig op LNG vaart. Hierdoor stoot het twintig procent minder CO2 uit. Het cruisevaartuig krijgt een honderdtwintig bij tweeënveertig meter grote machinekamer, waarin drie LNG-tanks staan opgesteld. De AIDAnova wordt aangedreven door vier dualfuel-motoren.

5.200 passagiers

Ongeveer 5.200 passagiers kunnen er aan boord. Aan faciliteiten is er geen gebrek. Er zijn vijf buffetrestaurants, vijf specialiteitenrestaurants, zes à la carte-restaurants en een snackbar. De rederij heeft het aantal typen hut uitgebreid naar eenentwintig, uiteenlopend van een penthouse suite tot een eenpersoonskamer.

Cruiseschip

Het vaartuig zal in november Rotterdam aandoen. Op 21 en 29 november 2018 meert het af aan de Holland-Amerikakade, meldt Cruise Port Rotterdam.

Zie ook: Interesse Vopak in drijvende LNG-installaties