Repatriering

Drie cruiseschepen doen deze week de Rotterdamse haven aan. Dit doen ze voor de repatriëring van de bemanning van de Holland America Group. 

“Het havenbedrijf vindt het belangrijk dat bemanning kan repatriëren en verleent daar graag zijn medewerking aan”, zegt havenmeester René de Vries. Het gaat om drie cruiseschepen die deze week bij de Holland Amerikakade bij Cruiseport Rotterdam arriveren. 

Stringente, hygiënische maatregelen

De bemanningsleden van de schepen zijn op weg naar huis. Na aankomst gaan ze van het schip en worden ze naar hun doorreis- of eindbestemming gebracht. Het havenbedrijf laat weten dat dit in overleg met de autoriteiten gebeurt en volgens de geldende ‘stringente hygiënische maatregelen’. “Alles gaat conform de huidige verscherpte regels van het RIVM”, aldus het Havenbedrijf Rotterdam.

Repatriëring

Op maandag 11 mei komt de Sky Princess aan, met ongeveer honderd bemanningsleden aan boord. Volgens planning vertrekt het schip een dag later. Ook op maandag 11 mei arriveert de Nieuw Statendam, met eveneens honderd mensen aan boord. Dit schip verlaat de haven op dinsdag 12 mei. Op woensdag 13 mei arriveert de Seabourn Ovation. Op dit schip bevinden zich ongeveer honderdvijftig opvarenden. Een dag later kiest dit cruiseschip weer het ruime sop. (Foto: Kees Torn)

Zie ook: Ook Wereldhavendagen van de baan door corona