Corona-update

Corona-update: natuurlijk raakt de uitbraak van het coronavirus in Nederland ook de haven van Rotterdam. Kantoorpersoneel wordt waar mogelijk naar huis gestuurd, publieke bijeenkomsten gaan niet door, maar de fabrieken draaien wel door. 

Het Havenbedrijf Rotterdam laat weten de maatregelen te volgen die het kabinet heeft genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Daarom werken de medewerkers van het havenbedrijf – wanneer mogelijk – thuis. Wel loopt de operationele dienstverlening door en blijft het Haven Coördinatiecentrum bereikbaar.

Corona-update

BP heeft een speciaal actieteam samengesteld dat de laatste ontwikkelingen bijhoudt en bevoegd is maatregelen te nemen. Mensen die bij de raffinaderij aan het werk zijn moeten zich aan strikte hygiënerichtlijnen houden. “Personeel dat thuis kan werken, doet dat ook. Onze fabrieken draaien nog gewoon dag en nacht door”, zegt een woordvoerder van BP in het FD.

Sociale afstand

Werknemers die in een van de fabrieken van Nouryon aan het werk zijn, is gevraagd ‘sociale afstand’ te houden tot elkaar. Het bedrijf is niet van zins de productie terug te voeren of zelfs maar te staken. Dit omdat het naar eigen zeggen ‘essentiele ingredienten’ levert. 

Omwonendenbezoek

ExxonMobil meldt eveneens de richtlijnen van de autoriteiten te volgen. “Het inperken van het coronavirus vereist ieders inzet en verantwoordelijkheid. We geven om de gezondheid van onze medewerkers en onze medeburgers.” Een bezoek van omwonenden aan de raffinaderij op 25 maart is gecanceld. Hiervoor wordt later dit jaar een nieuwe datum gekozen.

Uitgesteld

ECT heeft belangrijke afdelingen gesplitst, om het besmettingsgevaar in te dammen. Raakt de ene groep geïnfecteerd, dan kan haar taak door een andere groep worden overgenomen. Bezoekers van buiten zijn niet welkom, laat een woordvoerder in het FD weten, en de zakelijke reizen van medewerkers zijn uitgesteld.

Verder meldt Cruise Port Rotterdam deze maand geen cruiseschepen meer te verwachten. Alle rederijen hebben hun cruises in Europa opgeschort, zegt Mai Elmar van Cruise Port Terminal bij RTV Rijnmond.

Zie ook: Onderzoeksraad: voorkomen is beter dan genezen