Corona-update 6: Havenbedrijf sleutelt aan nieuwe prognoses

Corona-update 6

Corona-update 6. Het zit er dik in dat het Havenbedrijf Rotterdam zijn overslagprognoses voor dit jaar naar beneden moet bijstellen. De haven voelt de economische gevolgen van de corona-uitbraak in verschillende Europese landen.

Duitsland lijkt af te stevenen op een economische krimp van 9 procent. Ook andere Noordwest-Europese landen zullen met economische terugslag te maken krijgen, wat zijn weerslag heeft op de overslag in de haven van Rotterdam. In het FD verklaart een woordvoerder van het havenbedrijf dat er wordt gewerkt aan nieuwe prognoses. “Die zijn wij nu aan het maken. Ik kan er nog geen percentage aan vastplakken. Het ligt in de lijn der verwachting dat die verder omlaag wordt bijgesteld.” 

Corona-update 6

Maintenance, een belangrijke Nederlandse vakbeurs op het gebied van onderhoud wordt verplaatst van april naar december. Dit maakte organisator Easyfairs vandaag bekend. Het evenement zou op 21, 22 en 23 april in Gorinchem worden gehouden. De nieuwe data zijn 1, 2 en 3 december 2020. Ook de vakbeurs Worksafe, die tegelijkertijd met Maintenance zou plaatsvinden, wordt naar deze nieuwe data verplaatst. De organisatie licht haar besluit toe: “Wij vinden het op dit moment maatschappelijk niet verantwoord om de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus te negeren. Dit zijn uitzonderlijke omstandigheden. We keken er samen met onze exposanten, partners en bezoekers enorm naar uit, maar dit is de enige juiste beslissing. Hoewel de huidige situatie buiten de macht van Easyfairs valt, hopen we op het begrip van onze exposanten en bezoekers.”

Koole Terminals

Bij verschillende bedrijven in de haven werken kantoormedewerkers uit voorzorg thuis, om te voorkomen dat zij fabrieksmedewerkers besmetten. “Bij ons zijn bovendien de voorschriften aangescherpt in de contacten van onze medewerkers met vrachtwagenchauffeurs en scheepsbemanningen”, zegt ceo John Kraakman van Koole Terminals in het FD. Volgens hem blijft de operationele bezetting zo op peil. (Foto: Havenbedrijf Rotterdam/Eric Bakker)

Zie ook: 5 vragen over het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid