Corona-update 4

Corona-update 4. Raffinaderijen draaien door en ook tankstations zijn aangemerkt als vitale bedrijven. Directeur Erik Klooster van de VNPI heeft er zijn handen vol aan.

Het kantoor van de VNPI is leeg, maar toch is de organisatie betrokken bij verschillende overleggen met overheden, branches en ondernemers in deze coronacrisis. “We bekijken de situatie van dag tot dag en kijken of we ergens wat kunnen betekenen. Vaak zijn er veel vragen en niet overal meteen antwoorden”, schrijft Klooster in zijn column op de website van de VNPI.

Corona-update 4

De VNPI-voorman heeft – net als iedereen – geen idee hoe lang dit allemaal gaat duren. “We hebben allemaal geen idee. We maken er maar het beste van op dit moment. (…) Ik hoop vooral dat we de rijen gesloten kunnen houden. Eensgezindheid en enig vertrouwen in de overheid lijken mij in deze crisis geen overbodige luxe. Ik ga in overleg met mijn Europese collega’s om te horen of er nog lessen zijn die we kunnen leren uit bijvoorbeeld Italië. Ik wens u allen sterkte en ‘stay safe’!”

Ver van elkaar

Het Rotterdamse loodswezen werkt ondertussen volgens strikte richtlijnen door. Loodsen die aan boord van een schip klimmen, mogen geen helpende hand van de daar aanwezige bemanning accepteren. Ze moeten uit de buurt van andere mensen blijven, fysiek contact mijden en apparatuur aan boord niet aanraken. Ze hebben handgel en eigen navigatie-instrumenten bij zich, valt in het AD te lezen. Ook gaan er minder mensen in de bootjes die naar de schepen varen. “In die loodstenders passen twaalf mensen, maar nu vervoeren we er maximaal zes. En die zitten ver van elkaar vandaan”, zegt Tjitte de Groot van de Loodsencorporatie Rotterdam-Rijnmond in de krant.

Juni

Bekend is dat bedrijven bijeenkomsten schrappen, ook als die pas in mei plaatsvinden. Zo maakt Boskalis bekend zijn algemene aandeelhoudersvergadering te verplaatsen van 13 mei naar 30 juni a.s. (Foto: Pierre Crom)

Zie ook: Corona-update 3: Minimale bezetting, maximaal resultaat