Corona-update 3

Corona-update 3. Het Havenbedrijf Moerdijk heeft zijn bezetting naar een minimaal niveau gebracht, maar houdt het kantoor open en zijn havendienst actief. “We doen een beroep op ieders flexibiliteit en verantwoordelijkheid.”

Directeur Ferdinand van den Oever van het Havenbedrijf Moerdijk erkent dat ondernemers in deze onzekere tijden op de proef worden gesteld. “Bedrijven moeten met een minimale bezetting maximaal resultaat behalen”, aldus Van den Oever. “Zo ook bij havenbedrijf Moerdijk. We doen er alles aan om onze dienstverlening maximaal op peil te houden voor onze klanten. We blijven bereikbaar, laten vitale processen zoveel mogelijk doorlopen en zijn alert op de veiligheid en gezondheid van ons en onze omgeving. Ons kantoor blijft open en de havendienst actief, hetzij met een minimale bezetting. Uiteraard volgen we alle maatregelen.”

Corona-update 3

Ook Shell laat weten de maatregelen te volgen die het kabinet heeft genomen. Als het mogelijk is werken medewerkers van Shell Pernis en Shell Moerdijk thuis en publieke evenementen zijn afgeblazen. Shell Pernis en Shell Moerdijk zijn door de overheid bestempeld als ‘vitaal proces’ en zullen de komende maanden daarom doordraaien. Ook gaan de operationale activiteiten door, net als het geplande groot onderhoud aan de fabrieken. Wel moeten medewerkers sociale afstand tot elkaar houden en zich aan strikte hygiënerichtlijnen houden.

Veel sterkte

Leverancier van meetapparatuur Endress+Hauser zegt haar klanten toe dat de dienstverlening van kracht blijft, al houdt zij wel de geldende voorzorgsmaatregelen in het oog. Het kantoor in Naarden is bereikbaar per mail en telefoon. “Dit zijn bijzondere tijden waarin we elkaar moeten steunen. Wij wensen iedereen veel sterkte toe”, aldus het bedrijf. 

Beurshallen

Zoals bekend zijn alle grote evenementen, waaronder vakbeurzen en congressen, de komende weken geschrapt. Beursorganisator Easyfairs beschikt in Nederland over drie beurshallen die de komende tijd ongebruikt zullen zijn. Het bedrijf stelt deze locaties in Gorinchem, Venray en Hardenberg gratis beschikbaar aan de Nederlandse overheid, om zo een bijdrage te leveren aan de strijd tegen het coronavirus. Ditzelfde doet het bedrijf in België en Zweden.

Zie ook: Corona-update 2: Terugdraaien en opvoeren