Concurrentie zeehavens afhankelijk van verbindingen achterland

(Advertorial)

De beste faciliteiten om de grootste schepen te ontvangen, gunstige haventarieven en betaalbaar personeel; deze USP’s worden steeds minder belangrijk bij de keuze van een aanloophaven.

Meer en meer gaan de beste achterlandverbindingen het speelveld bepalen en moeten havens zich hierdoor onderscheiden. Nieuwe verbindingen kunnen zelfs het hele havenspeelveld op zijn kop zetten. Wat heeft bijvoorbeeld de nieuwe zijderoute (via spoor van en naar China) voor de havens en de logistieke spelers in de HLHA-range in petto?

Efficiënte achterlandverbindingen is één van de onderwerpen op de Schelde Conferentie op woensdag 4 oktober. Deze elfde editie met als thema ‘Scheldehavens fit for the future’ staat gepland in Gent. Management Producties organiseert deze middag en spreekt van een stevige line-up van ceo’s onder de sprekers en de reeds aangemelde deelnemers. De haven van Gent biedt de deelnemers als extra ‘s ochtends een boottour door de haven aan.

 

Lezersaanbieding

Vijftig euro korting op uw entree? Lezers van Europoort Kringen reserveren voor 5 juli hun plaats op www.scheldeconferentie.nl onder vermelding van EK50 voor vijftig euro korting.