Composieten opslagtanks

SJR Group en M.I.P. Megasolutions slaan de handen ineen. Beide richten een nieuw bedrijf op dat zich met composieten opslagtanks op de petrochemie gaat richten.

Het in Rotterdam gevestigde SJR is gespecialiseerd in de tankbouw en het tankonderhoud in de petrochemische industrie. Het bedrijf is gewend met koolstofstalen en roestvrijstalen opslagtanks te werken. M.I.P. richt zich met composieten opslagtanks op de landbouwsector en industrie. Met het nieuwe bedrijf SJR Composites gaan ze composieten opslagtanks tot een opslagcapaciteit van 3.000 kubieke meter voor de petrochemie aanbieden.

Productiecomplex

In Moerdijk wordt de laatste hand gelegd aan een productiehal waar de composieten tanks gefabriceerd zullen worden. Volgens SJR en M.I.R. wordt het een ‘high-end en ultra-modern’ productiecomplex. 

Composieten opslagtanks

De composieten opslagtanks worden gemaakt van een mengsel van polyesterhars versterkt met glasvezel. Dit wordt ook wel glass reinforced plastic (GRP) of glass fibre reinforced plastic (GFRP) genoemd. Dit is volgens SJR en M.I.R. licht, zeer sterk en robuust. Composiet heeft daarnaast het voordeel dat dit niet roest. Omdat de composieten tanks ook licht zijn, heeft dit een positief effect op de transport- en plaatsingskosten. Een nadeel van composiet is dat dit minder geschikt is om stoffen tot boven de 100 graden te verwarmen.

Zie ook: Vopak in zee met Terra Inspectioneering