College Rotterdam wil meer invloed op energietransitie

College

Het nieuwe college van B&W van Rotterdam presenteerde deze week haar coalitieakkoord. Duidelijk is dat zij meer grip wil op de energietransitie in de haven.

Het college bestaat uit VVD, D66, PvdA, GroenLinks, CDA en ChristenUnie-SGP. Uit het coalitieakkoord blijkt de grotere invloed die zij op de energietransitie in de haven wil uitoefenen: “Met het havenbedrijf en havenindustrieel complex maken we gezamenlijke afspraken over het realiseren van de energietransitie en de beste invulling daarvoor. De gemeente is hierin verbinder en aanjager om betrokken spelers bij elkaar te brengen.”

College

“Er zal sprake zijn van een actief aandeelhouderschap. We gaan wel een stempel drukken”, verklaart Judith Bokhove in het FD. Zij is fractieleider van GroenLinks in de gemeenteraad en wethouder mobiliteit. Met het toetreden van Arno Bonte van GroenLinks als wethouder voor duurzaamheid en energietransitie krijgt de aanblijvende havenwethouder Adriaan Visser een criticaster aan boord bij het college. Bonte bekritiseerde eerder het besluit van het Havenbedrijf Rotterdam om het contract met het kolenoverslagbedrijf EMO te verlengen. Visser pareerde deze kritiek door te wijzen op het feit dat de gemeente niet in kan grijpen bij het afsluiten van private overeenkomsten door het havenbedrijf.

PvdA

Ook de PvdA maakt deel uit van het nieuwe college. Fractieleider Barbara Kathmann verklaart in dezelfde krant dat ‘elk bedrijf in de haven moet meewerken aan de transitie’. Zij wordt de nieuwe wethouder die voor economie verantwoordelijk is.

Zie ook: Gemeenteraad wil meer grip op veiligheidscultuur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in