Nieuw chemisch logistiek centrum

Neele-Vat gaat op de Maasvlakte een chemisch logistiek centrum bouwen. De logistieke dienstverlener doet dit samen met een Turkse partner: Arkem Chemicals.

Het ‘Blending & Filling station’ moet over ongeveer een jaar zijn opgeleverd. Er kan zowel gevaarlijke als ongevaarlijke vloeibare lading worden opgeslagen en gedistribueerd, laat Neele-Vat weten. Als eerste op de Maasvlakte beschikt het centrum over een afvulstation, met vier lijnen om per tankwagen of tankcontainer aangevoerde vloeibare lading in kleinere eenheden om te pakken. Bijvoorbeeld in de steeds populairdere intermediate bulk containers van duizend liter.

Chemisch logistiek centrum

Het chemisch logistiek centrum wordt gebouwd op een terrein van 22.000 vierkante meter. Het is een van de laatste nog vrije percelen op het Distripark. Algemeen directeur Cuno Vat ziet de bouw van het complex als ‘een opsteker’ voor de positie van Rotterdam in de chemie-logistiek, een activiteit waar de haven van Antwerpen van oudsher een sterke positie inneemt. De investering in de bouw van het chemisch logistiek centrum bedraagt tussen de vijftien en twintig miljoen euro. Vat schat dat het zo’n vijfentwintig nieuwe arbeidsplaatsen oplevert. Ook denkt hij dat het complex voor Rotterdam nieuwe lading zal aantrekken.

Zie ook: Nieuw hoofdkantoor voor Neele-Vat Logistics