Verhogen
Archieffoto

Ceo Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam heeft, gestoken in een duikpak, een onderwaterinspectie van de kademuren bijgewoond. “Dit pak is warm”, aldus de havendirecteur.

In zijn vrije tijd is Castelein een fervent sportduiker en het bijwonen van een onderwaterinspectie van de kademuren in Rotterdam stond al enige tijd op zijn wensenlijstje. Deze maand kwam het ervan, en ging hij in op de uitnodiging van duik- en bergingsbedrijf W. Smit om mee te kijken.

Inspectie kademuren

Het bedrijf wordt door het Havenbedrijf Rotterdam ingezet voor de inspectie van kades in het havengebied. Dit gebeurt op basis van een inspectieprotocol. “Periodiek worden alle kades gecontroleerd op openingen en desformaties. Daardoor staat het havenbedrijf nooit voor verrassingen qua onderhoud of grote reparaties, want het wordt altijd goed bijgehouden”, zegt Maurice Krul, directeur van W. Smit op de website van RTV Rijnmond.

Zware bepakking

Castelein keek drie kwartier mee bij de inspectie van kades op de Landtong van Rozenburg. Na afloop zegt hij waardering te hebben voor het werk van de duiker. “Ik krijg nu een beetje een idee hoe zwaar dit werk moet zijn, met die zware bepakking aan je lijf, terwijl je ondertussen jezelf ook probeert te oriënteren.” 

Zie ook: Kademuren tijdig klaar ondanks archeologische vondsten