Carrière in de Rotterdamse haven

Om studenten kennis te laten maken met carrièremogelijkheden in de Rotterdamse haven zijn maandag de Mainport Meewerkdagen (MMWD) gestart.

MMWD 2015

Een week lang krijgen Rotterdamse studenten de mogelijkheid een dag(deel) mee te draaien binnen een bedrijf of organisatie in de Rotterdamse haven. De afgelopen jaren zijn tijdens iedere MMWD zo’n honderdvijftig studenten geplaatst. De komende jaren staat de haven voor grote uitdagingen, zowel aan operationele als aan dienstverlenende kant.

Elias Becker, voorzitter Jong Havenvereniging: “We zien een grote diversiteit in studieachtergronden tijdens de MMWD, zoals studenten van de studie Integrale Veiligheidskunde, maar ook Logistiek & Technische Vervoerskunde of juist Communicatie en Economie. Die verschillende invalshoeken zijn van groot belang bij het oplossen van de uitdagingen die er in de haven liggen.”

Ook dit jaar doen er weer veel bedrijven mee. Een aantal zijn inmiddels ambassadeur van de MMWD geworden, zoals het Loodswezen, Havenbedrijf Rotterdam, Broekman en APMT. Daarnaast openen ook een aantal nieuwe bedrijven hun deuren voor studenten, waaronder KeppelVerolme, Botlek Tank Terminal en ECT.