representative

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft in India een Representative office geopend. Die wordt bemand door Broekman Logistics India.

India, met haar snelgroeiende economie, vormt een interessante handelspartner voor het Nederlandse bedrijfsleven. Zeker nu er, zoals het Havenbedrijf Rotterdam signaleert, hard wordt gewerkt aan het ontwikkelen van zeehavens, achterlandverbindingen en industriegebieden. “Dat maakt India tot een interessante partner om mee samen te werken op het gebied van handel, maritieme industrie en onderwijs, maar ook op het gebied van digitale ontwikkelingen en innovaties”, verklaart René van der Plas, hoofd Port of Rotterdam International.

Adviesopdrachten

Daarom tekende het havenbedrijf twee ‘memorandums of understanding’ met respectievelijk een deelstaat en maritieme organisatie. Bij beide overeenkomsten gaat het om het uitvoeren van adviesopdrachten op maritiem en logistiek vlak en digitalisering. 

Representative office

Daarnaast opent het Havenbedrijf Rotterdam deze maand een Representative office in India. Die wordt bemand door Broekman Logistics India, dat al sinds 2006 in het land actief is en er 16 kantoren heeft. Met behulp van deze representative hoopt het havenbedrijf investeringen aan te trekken, digitale producten te verkopen en de handel tussen India en Europa – via Rotterdam – te stimuleren.

Zie ook: Gdansk en Sohar sluiten aan bij Navigate