Douaneformaliteiten

Het Havenbedrijf Rotterdam is deze week begonnen met het uitdelen van een brexit-flyer aan vrachtwagenchauffeurs. Het document bevat informatie over de brexit.

De flyeractie van het havenbedrijf startte dinsdag 19 maart in samenwerking met een aantal ferry-terminals. In de folder worden vrachtwagenchauffeurs op de formaliteiten gewezen die zij geregeld moeten hebben bij het vervoer van goederen naar Groot-Brittannië. Het gaat daarbij om de boeking bij de ferrymaatschappij, de douaneaangifte van de te vervoeren goederen en de aanmelding van de douanedocumenten via Portbase. Het Havenbedrijf Rotterdam waarschuwt truckers pas te gaan rijden wanneer zij aangifte bij de douane hebben gedaan en nadat de douanedocumenten zijn aangemeld.

Brexit-flyer

Verder bevat de folder informatie waar de tijdelijke parkeerplaatsen in de omgeving van de terminals zijn te vinden. De flyer wordt uitgedeeld op vijf locaties van vier ferryterminals en op twaalf andere punten in de haven, zoals op truckparkings en bij restaurants. De leaflet is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Pools, Bulgaars, Turks, Roemeens en Russisch. Het maakt onderdeel uit van een breder pakket aan maatregelen die het havenbedrijf heeft opgezet om de overlast van de brexit zoveel mogelijk te beperken. (Foto: Ries Wendel de Joode)

Zie ook: Bufferparkeerplaatsen voor minder brexit-oponthoud